sfaturi pentru momentul in care se va intrerupe curentul electric
sfaturi pentru momentul in care se va intrerupe curentul electric

Sfaturi pentru momentul in care se va întrerupe curentul electric

Întreruperea prelungită a curentului poate afecta întreaga comunitate și economia. O pană de curent este atunci când curentul electric se întrerupe în mod neașteptat.

O pană de curent poate:

 • Întrerupe comunicațiile, apa și transportul.
 • Închideți afaceri cu amănuntul, magazine alimentare, benzinării, bancomate, bănci și alte servicii.
 • Provoacă deteriorarea alimentelor și contaminarea apei.
 • Preveniți utilizarea dispozitivelor medicale.

Sfaturi utile:

 • Țineți congelatoarele și frigiderele închise.
 • Utilizați un generator, dar NUMAI în aer liber și departe de ferestre.
 • Nu folosiți aragaz sau centrala pentru a vă încălzi casa.
 • Deconectați aparatele și electronicele pentru a evita deteriorarea cauzată de supratensiunile electrice.
 • Aveți planuri alternative pentru refrigerarea medicamentelor sau utilizarea dispozitivelor medicale dependente de putere.
 • Consultați oficialii locali despre locațiile de încălzire și răcire deschise în apropierea dvs.

Cum să te protejezi în timpul unei pene de curent ?

Mergeți într-o locație comună cu energie electrică dacă căldura sau frigul sunt extreme.

Pregătirea pentru o întrerupere de curent

Faceți un inventar al articolelor de care aveți nevoie și care se bazează pe electricitate. Planificați bateriile și alte surse alternative de energie pentru a vă satisface nevoile atunci când se întrerupe alimentarea, cum ar fi un încărcător portabil sau un power bank. Aveți lanterne pentru fiecare membru al gospodăriei. Stabiliți dacă telefonul dvs. de acasă va funcționa în caz de pană de curent și cât va dura bateria de rezervă.

Cunoaște-ți nevoile medicale

Discutați cu furnizorul dumneavoastră medical despre un plan de întrerupere a curentului electric pentru dispozitivele medicale alimentate cu energie electrică și medicamente refrigerate. Aflați cât timp pot fi păstrate medicamentele la temperaturi mai ridicate și obțineți îndrumări specifice pentru orice medicamente care sunt critice pentru viață.
Utilizarea aparatelor în timpul întreruperilor de curent

Instalați detectoare de monoxid de carbon cu baterie de rezervă în locații centrale la fiecare nivel al casei dvs. Evitați otrăvirea cu monoxid de carbon. Generatoarele, sobele de tabără sau grătarele cu cărbune trebuie folosite întotdeauna în aer liber și la cel puțin 20 de metri distanță de ferestre. Nu folosiți niciodată o plită sau un cuptor cu gaz pentru a vă încălzi casa. Opriți sau deconectați aparatele, echipamentele sau electronicele. Puterea se poate întoarce cu supratensiuni sau vârfuri momentane care pot provoca daune.

Depozitarea alimentelor

Aveți suficientă hrană neperisabilă și apă. Țineți congelatoarele și frigiderele închise. Frigiderul va păstra alimentele reci timp de aproximativ patru ore. Un congelator plin va menține temperatura timp de aproximativ 48 de ore. Folosiți răcitoare cu gheață dacă este necesar. Monitorizați temperatura cu un termometru. Aruncați mâncarea dacă temperatura este de 40 de grade sau mai mare.

Siguranța generatorului

Generatoarele pot fi de ajutor atunci când se întrerupe curentul. Este important să știți cum să le folosiți în siguranță pentru a preveni intoxicația cu monoxid de carbon (CO) și alte pericole.

 • Generatoarele și combustibilul trebuie folosite întotdeauna în aer liber și la cel puțin 20 de metri distanță de ferestre, uși și garaje atașate.
 • Instalați detectoare de monoxid de carbon funcționale la fiecare nivel al casei dvs. Monoxidul de carbon este un gaz incolor, inodor, care te poate ucide pe tine, familia și animalele de companie.
 • Păstrați generatorul uscat și protejat de ploaie sau inundații. Atingerea unui generator umed sau a dispozitivelor conectate la unul poate provoca electrocutare.
 • Conectați întotdeauna generatorul la aparate cu prelungitoare grele.
 • Lăsați generatorul să se răcească înainte de alimentare. Combustibilul vărsat pe piesele fierbinți ale motorului se poate aprinde.
 • Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului .

Revenirea după o pană de curent

Când aveți îndoieli, aruncați-l! Aruncați orice aliment care a fost expus la temperaturi de 40 de grade sau mai mult timp de două ore sau mai mult sau care are un miros, culoare sau textură neobișnuit.

Dacă curentul este întrerupt pentru mai mult de o zi, aruncați orice medicament care ar trebui să fie refrigerat, cu excepția cazului în care eticheta medicamentului spune altfel. Consultați-vă imediat medicul sau farmacistul pentru o nouă cantitate.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 36324

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner