Promoveaza-ti afacerea si beneficiezi de 20% discount la abonamentul anual !
schengen area map photo tanaonte dreamstime.com

România insistă asupra aderării la Schengen la Consiliul JAI de la Praga

Ministrul român de interne, Lucian Bode, a cerut sprijinul comisarului european Ylva Johansson pentru aderarea României la Spațiul Schengen. A participat la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne de la Praga.

„Subiectele de pe agendă au inclus aspecte precum impactul războiului din Ucraina asupra securității europene, interoperabilitatea sistemelor IT europene, provocările viitoare în domeniul migrației și consolidarea luptei împotriva abuzului sexual asupra copiilor”, a scris Bode într-un mesaj pe Facebook. postare pe 11 iulie, citată de News.ro 

Ministrul a mai spus că discuţiile privind aderarea României la spaţiul Schengen au fost unul dintre obiectivele prioritare ale călătoriei sale la Praga.

„În acest sens, în marja Consiliului, am avut o întâlnire bilaterală foarte bună cu Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne și o prietenă a României, căreia i-am mulțumit pentru sprijinul constant arătat eforturilor noastre și i-am cerut sprijinul. pentru accelerarea procedurilor la nivel european de aderare a Romaniei la spatiul Schengen in cel mai scurt timp. Sunt increzator in eforturile noastre, iar tendinta existenta la nivel european spre aderarea Romaniei este favorabila, si trebuie sa o facem fructuoasa ca atare. „, a mai scris Bode.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !