Pepiniera Tuia Romania
Pepiniera Tuia Romania

Pepiniera Tuia Romania

Tuia este un gen de copaci și arbuști veșnic verzi care este originar din America de Nord, Europa și Asia. Este o plantă ornamentală populară datorită frunzișului său atractiv și faptului că are întreținere relativ redusă. Genul aparține familiei Cupressaceae, care include și chiparoși și ienupări.

Există mai multe specii de tuia în cadrul genului, inclusiv:

  • Tuia occidentalis (arborvitae de est sau cedru alb): Aceasta este o specie populară care este originară din estul Americii de Nord. Este un copac de dimensiuni medii, cu o formă conică și are frunze asemănătoare solzilor, de culoare verde închis. Arborele este cunoscut pentru buna toleranță la o gamă largă de condiții de sol și pentru capacitatea sa de a rezista la temperaturi scăzute.
  • Tuia plicata (cedru roșu de vest): Acesta este un copac mare care este originar din regiunea Pacificului de Nord-Vest a Americii de Nord. Are o formă piramidală și este cunoscută pentru coaja sa maro-roșcată și pentru frunzișul plat, ca evantai. Arborele este foarte apreciat pentru lemnul său rezistent la putrezire, care este adesea folosit în construcții în aer liber și în producția de cufere de cedru și alte mobilier.
  • Tuia orientalis (Tuia chineză sau arborvitae orientală): Acesta este un copac de dimensiuni mici până la mijlocii, originar din Asia de Est. Are o formă piramidală și este cunoscută pentru frunzele sale strălucitoare, verzi și pentru rezistența la dăunători și boli.
  • Tuia standishii (Tuia lui Standish): Acesta este un copac de dimensiuni mici până la mijlocii, originar din Japonia. Are o formă piramidală și este cunoscut pentru frunzișul său verde închis, asemănător cu solzii și pentru capacitatea sa de a tolera temperaturile reci.

Arborii și arbuștii de tuia sunt adesea folosiți ca plante decorative în grădini și peisaje datorită frunzișului lor atractiv și întreținerii ușoare. Pot fi cultivate ca plante de sine stătătoare sau folosite ca gard viu sau paravane de intimitate. Unele soiuri au fost dezvoltate special pentru utilizare ca plante ornamentale, inclusiv următoarele:

  • „Verde smarald”: Acesta este un soi popular de Tuia occidentalis, cunoscut pentru frunzișul său verde strălucitor și pentru obiceiul de creștere compact, în formă de piramidă.
  • „Smaragd”: Acesta este un soi de Tuia occidentalis care este cunoscut pentru frunzișul său verde strălucitor și pentru obiceiul de creștere compact, conic.
  • „Bright Gold”: Acesta este un soi de Tuia plicata care este cunoscut pentru frunzișul galben strălucitor și obiceiul de creștere piramidal.
  • „Hetz Midget”: Acesta este un soi de Tuia occidentalis care este cunoscut pentru dimensiunile sale mici și obiceiul dens, de creștere piramidală.

Pe lângă faptul că sunt folosiți ca plante ornamentale, copacii și arbuștii de tuia au o serie de alte utilizări. Lemnul unor specii, cum ar fi Tuia plicata, este foarte apreciat pentru proprietățile sale rezistente la putrezire și este adesea folosit în construcții în aer liber, inclusiv în producția de garduri, punți și siding. Frunzișul unor specii, cum ar fi Tuia occidentalis, este uneori folosit în medicina tradițională, deși există dovezi științifice limitate care să susțină eficacitatea acestuia.

Plantele de tuia sunt în general ușor de îngrijit și întreținut. Ei preferă solul bine drenat și pot tolera o gamă largă de condiții de sol, inclusiv soluri acide, alcaline și nisipoase. Sunt tolerante la secetă și nu necesită udare frecventă, deși beneficiază de udare ocazională în perioadele secetoase.

Interesați de achiziția de tuia direct de la producător ? recomandăm Pepiniera Comana

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Fii prima persoana care voteaza !