Nivelurile Dunarii ating minime istorice
Nivelurile Dunarii ating minime istorice

Nivelurile Dunării ating minime istorice

Nivelurile Dunării în Bavaria Inferioară au atins în unele cazuri minime istorice. Un nivel al apei de 2,25 metri este raportat în prezent de la Pfelling lângă Bogen. Adică cu trei centimetri mai puțin decât cea mai mică valoare anterioară din 2018. La acel moment, acest nivel era de 2,28 metri.

Mai în sus de Dunăre, biroul de management al apei Landshut responsabil acolo raportează un nou minim istoric al nivelului Dunării Kelheim. Potrivit unui comunicat al autorității, valoarea de acolo a fost ieri de 1,88 metri, cu opt centimetri mai puțin decât cea mai mică valoare anterioară.

Nivel scăzut: ploaia anunțată nu va aduce prea mult

Nivelurile apelor subterane sunt acum la un nivel foarte scăzut, potrivit biroului de gospodărire a apelor. Pârâurile mai mici din regiune s-au secat deja. Potrivit biroului, precipitațiile anunțate pentru următoarele zile nu ar fi suficiente pentru a îmbunătăți situația.

În Deggendorf, nivelul Dunării este în prezent de 1,55 metri. Minima record de acolo datează de la 1 februarie 1895: La acea vreme era de 1,28 metri. Nivelul Dunării lângă Deggendorf a fost doar la fel de scăzut între 2000 și 2010. Și aici, numeroase maluri de nisip și pietriș din Dunăre au secat deja .

Navele au probleme – bărci sonar în acțiune

Transportul de mărfuri pe Dunăre este sever restricționat pe secțiunea dintre ecluzele Kachlet de lângă Passau și Straubing. Navele pot folosi doar o fracțiune din capacitatea lor de încărcare.

Biroul responsabil de căi navigabile și de transport maritim măsoară în fiecare zi șanul cu bărci speciale cu ecosonda. În zona gurii gurii Isar, lângă Deggendorf, se poate observa în fiecare zi o schimbare a conului de resturi care este spălat la țărm de apa Isar. Canalul are în prezent doar 27 de metri lățime în acest punct, ieri era cu un metru mai lat. În mod normal, canalul ar avea o lățime de aproximativ 40 de metri în acest punct.

Căpitanii trebuie să se întrebe singuri

Un purtător de cuvânt al Oficiului Căi Nave și Naviuni a declarat că transportul pe Dunăre nu va fi oprit din oficiu din cauza apei scăzute. Căpitanii respectivi sunt responsabili să afle în timp util despre nivelul apei și starea fairway-ului.

Mai ales cu niveluri atât de scăzute ale apei, călătoria pe tronsonul încă liber al Dunării dintre Vilshofen și Deggendorf este o provocare. Cu toate acestea, până acum nu au existat accidente.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner