Ministerul Mediului din Romania pregateste o campanie de impadurire la scara larga
Ministerul Mediului din Romania pregateste o campanie de impadurire la scara larga

Ministerul Mediului din România pregătește o campanie de împădurire la scară largă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri trecută, 11 noiembrie, că se fac pregătiri pentru o campanie de împădurire la scară largă în România. Programul va fi finanțat cu 500 de milioane EUR din Facilitatea pentru redresare și reziliență, finanțată de UE .

„Pregătim cea mai amplă campanie de împădurire din România. În curând vom lansa sesiunea de depunere a proiectelor pentru plantarea a peste 56.000 de hectare de pădure”, a declarat Tanczos Barna, citat de News.ro .

Ministrul a explicat că pentru a beneficia de finanțare, proprietarii de terenuri trebuie să creeze corpuri de pădure de cel puțin 0,5 hectare sau fâșii forestiere care să protejeze terenul arabil cu o suprafață de minim 0,1 hectare.

Împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră Română, care detaliază speciile de arbori și arbuști care urmează a fi plantați, precum și densitatea plantațiilor.

Potrivit aceleiași surse, pe lângă finanțarea pentru plantare, proprietarii noilor suprafețe de pădure vor primi 456 de euro pe an pentru fiecare hectar de pădure înființată timp de 20 de ani.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 2534

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner