Mediafax
Mediafax

Mediafax

Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat luni că a iniţiat demersurile pentru ca Sala mare a Teatrului Naţional din Bucureşti să poarte numele actorului Ion Caramitru.
Atleta Nicoleta Sasu a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană Masters, desfăşurat în weekend-ul trecut în Alpii Tirolezi, la Telfes im Stubaital, Austria.
Prefectul Braşovului, Mihai Cătălin Văsîi, a spus, luni, într-o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa, faptul că va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru actualizarea zonelor aglomerate, unde masca să fie obligatorie.
Premierul Florin Cîţu spune despre demisiile miniştrilor USR PLUS că nu a văzut nimic până acum: „Haideţi să vedem mai întâi documentele”. Întrebat dacă va face un pas în spate, premierul a răspuns: „Nu folosesc metoda Dragnea”.
Reprezentanţi ai guvernului şi ai autorităţilor locale din Ungaria au pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen, scrie agenţia de presă MTI.
Un italian acuzat că a furat un loz câştigător, în valoare de 500.000 de euro, de la o femeie care cumpărase biletul în magazinul soţiei sale, a fost arestat. Bărbatul fugea într-o vacanţă de lux.
Dacian Cioloş susţine că demersul miniştrilor USR PLUS de a demisiona în bloc din Guvern este corect. „Nu ne cumpără nimeni cu funcţii şi privilegii”, susţine liderul USR PLUS.
Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat luni seara că va participa marţi la o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Acesta susţine că mesajul cu care va merge la Cotroceni este clar: un nou premier.

Din iulie 2007, prin relansarea site-ului www.mediafax.ro, agenţia şi-a extins publicul ţintă, adresându-se şi consumatorului final, nu doar sectorului business.

Echipa editorială Mediafax reflectă echidistant actualitatea internă şi internaţională, livrând zilnic peste 600 de ştiri din domeniile politic, economic, social, cultural şi sportiv, fluxuri de fotografie de presă, precum şi înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate.

Toate aceste informaţii sunt accesate online, onscreen şi pe telefonul mobil de către consumatorii de informaţie.

Acumulând experienţă şi jurnalişti profesionişti, care îşi pot exprima puncte de vedere pertinente, Mediafax publică, pe lângă ştiri, şi alte tipuri de materiale jurnalistice, precum: comentariu (materialul în care autorul îşi exprimă punctul de vedere asupra unui eveniment sau subiect), focus (reportaje, documentare şi materiale de tip feature), interviu, cronologie, biografie. Aceste materiale sunt marcate corespunzător, cu o etichetă postată înaintea titlului.

În plus, Mediafax este agregator de informaţie din presa scrisă şi audio-vizuală din întreaga ţară, fiind primul furnizor român de servicii profesionale de monitorizare a presei, fotografie de stock de la furnizori externi şi conţinut video pentru telefonul mobil.

În afară de informaţie în timp real, Mediafax oferă acces la o arhivă de peste un milion de materiale jurnalistice şi peste 140.000 de fotografii de eveniment, din 1994 până în prezent, actualizată zilnic.

Poziţia de lider pe piaţa românească de informaţie este consolidată zi de zi nu numai prin puterea de acoperire a evenimentelor actualităţii, ci şi prin calitatea informaţiei pe care o oferă clienţilor şi cititorilor cei peste 200 de jurnalişti profesionişti din echipa noastră.

Astfel, la începutul anului 2007, Mediafax a primit certificatul de conformitate cu standardul ISO 9001:2000 pentru sistemul său de management al calităţii în furnizarea de servicii de informaţii pentru mass-media şi companii.

În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz.

De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.