Laptele de gandaci
Laptele de gandaci

Laptele de gandaci poate fi hrana ta in viitor

Următoarea promisiune din universul super-alimentelor poate fi laptele de gândaci. Este extrem de nutritiv și proteic. Poate fi un nou supliment alimentar. Este curat și certificat de origine. Care sunt riscurile? Asta este tot ce vom discuta aici la Eat Innovation.

„Super alimentele” sunt cele care au concentrații foarte mari de nutrienți și este cazul laptelui de gândaci. Oamenii de știință de la Institutul de Biologie a Celulelor Stem și Medicină Regenerativă din Bangalore, India, au descoperit proprietățile nutriționale ale acestui „lapte” neobișnuit.

După zece ani de cercetări, grupul a ajuns la concluzia că gândacii au în intestine mici cristale de proteine ​​care conțin aproape de patru ori mai multă energie decât laptele de vacă. Sunt o sursă de aminoacizi esențiali, lipide și zaharuri. La aceste insecte, cristalele au funcția de a stoca energie vitală pentru creșterea celulelor. Datorită aspectului similar, a fost numit lapte, dar merită să ne amintim că numai mamiferele produc lapte adevărat.

Nu se știe dacă efectele laptelui de gândaci în organismul nostru vor fi aceleași, dar și excesul de nutrienți din corpul uman este dăunător. Deci produsul ar fi potrivit persoanelor cu deficiențe nutriționale sau suplimentelor alimentare . În plus, doar gândacii din genul Diploptera punctata , cunoscuți sub numele de „gândacii-gândacii Pacificului”, femelele, cu aproximativ 50 de zile și pe cale să nască, au cristale proteice. Pentru îndepărtarea cristalelor este necesar să ucizi insecta fără a o zdrobi, deschizându-i abdomenul și păstrând materialul la pH neutru.

Planurile de viitor presupun stabilirea structurii 3D a cristalelor pentru a încerca să le imite în laborator și să nu fie nevoie de atâtea unități ale atât de temute insecte . Mă întreb dacă în viitor vom vedea pe rafturi proteina din zer înlocuită cu „proteina gandacului”?

Întrebarea care încă rămâne în aer este: ai consuma un aliment știind că provine din interiorul gândacilor? Spune-ne în comentarii!

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner