Cum sa va faceti proprietatea mai atractiva pentru chiriasi
Cum sa va faceti proprietatea mai atractiva pentru chiriasi

Cum să vă faceți proprietatea mai atractivă pentru chiriași

Fie că intenționați să vă închiriați proprietatea în timp ce închiriați în altă parte, fie că aveți o proprietate suplimentară de închiriat, să o faceți cât mai atractivă pentru viitorii chiriași este o mișcare inteligentă – și va plăti financiar. Nimeni nu vrea să rămână blocat cu o proprietate nedorită atunci când ar putea câștiga venituri din chirie! După ce ați făcut lucrurile de bază pentru a vă asigura că locuința dvs. este locuibilă (gândiți-vă la camere curate și ordonate, cu aparate care funcționează), iată sfaturile și trucurile care vă vor pune proprietatea în fruntea listei atunci când căutați un chiriaș .

Nu te complica

Oricine dorește să închirieze un apartament nu va dori să-și petreacă tot timpul făcând curățenie! Ceea ce poate fi sentimental sau atrăgător pentru tine este, probabil, doar praf pentru un potențial chiriaș. Când vă gândiți ce să includeți, luați în considerare cât timp va dura curățarea. A avea mobilierul mutat pentru aspirare sau prea multe rafturi pentru a fi curățate de praf, probabil că va opri viitorii chiriași, deși în mod subconștient. Spațiile simple și raționalizate sunt esențiale – chiriașii își vor aduce propriile obiecte personale pentru a adăuga personalitate spațiului.

În consecință, decorațiunile îndrăznețe (cum ar fi tapetul viu colorat) vor descuraja mai degrabă decât atrage chiriașii. Vrei ca casa ta să fie plăcută în general, așa că rămâi cu culori neutre chiar dacă acesta nu este stilul tău. Dacă aveți o zonă în aer liber, ar trebui întrețineți cât mai puțin posibil. În timp ce grupurile mari de plante în ghivece arată grozav atunci când sunt îngrijite în mod corespunzător, ele devin pur și simplu o criză în ochi dacă chiriașii nu își fac timp să le ude sau să le tunde. La fel este și cu plantațiile complicate de grădină sau peluzele mari care au nevoie de tuns – sau cu un service specializat în grădină care să facă treaba pentru tine.

Bazați-vă pe respectarea mediului și pe economii de costuri

Desigur, cu toții ar trebui să ne concentrăm pe dacă vrem sau nu să atragem chiriași! Câteva upgrade-uri „verzi” care economisesc și bani la facturile lunare sunt o modalitate excelentă de a atrage chiriași. Cine nu vrea să economisească bani și să salveze lumea în același timp? Un gheizer alimentat cu energie solară, iluminare cu LED-uri în toată casa, un spațiu dedicat pentru reciclare sau chiar un coș de compost pentru deșeurile de bucătărie – toate acestea vor atrage chiriașii. De asemenea, merită luată în considerare izolația pentru a economisi costurile de încălzire sau un cap de duș cu un debit scăzut de apă. Asigurați-vă că evidențiați aceste caracteristici în anunț!

Faceți procesul de închiriere ușor și rapid

Este de la sine înțeles că, cu cât mai mulți oameni văd proprietatea închiriată, cu atât este mai mare probabilitatea de a găsi un chiriaș – și rapid. Alegerea unui site bun de închiriere online, cum ar fi publi24.ro , este un prim pas bun în proces. Veți căuta un site care este utilizat pe scară largă, ușor de navigat, care are numeroase filtre pentru a permite potențialilor chiriași să găsească exact ceea ce au nevoie și care face interogările rapide și ușor. Verificați si romimo.ro pentru că are toate aceste caracteristici și multe altele! De asemenea, asigurați-vă că proprietatea dvs. este bine fotografiată și că există o mulțime de imagini online, astfel încât chiriașii să își poată face o idee despre ceea ce are de oferit proprietatea dvs. Aceasta este prima ta întâlnire cu chiriașul, așa că imaginile tale ar trebui să fie luminoase, clare și atractive.

Acordați o atenție deosebită băilor și bucătăriei

Dacă depui mult efort (sau bani) în ceva, este în bucătărie și baie. Aceste zone pot fi cruciale pentru interesul unui potențial chiriaș. Sperăm că este de la sine înțeles că totul ar trebui să strălucească de curățenie (fără chituire murdară!). De asemenea, puțină modernizare poate îmbunătăți foarte mult aspectul acestor zone. Dacă aveți o baie interioară, asigurați-vă că aveți o iluminare bună – luați în considerare și mai multe surse de lumină, în afară de o plafonieră strălucitoare. Și în bucătărie, asigurați-vă că includeți un aparat sau două care să atragă chiriașii ocupați. Friteuzele cu aer, de exemplu, au primit multă presă în ultima vreme, deoarece sunt rapid și ușor de gătit – vrei ca chiriașul tău să se simtă confortabil să-și imagineze viața acolo.

Creați zone sau zone care sunt utile sau multifuncționale

Dacă ai spațiul de care ai nevoie, ar trebui să te gândești la crearea unor colțuri mici care să-ți facă spațiul multifuncțional. Cu tot mai mulți oameni care lucrează de acasă în aceste zile, un spațiu mic de birou este întotdeauna o vitrină populară. Chiar dacă nu lucrați de acasă, este întotdeauna util să configurați un spațiu dedicat pentru un mic birou de acasă pentru munca ocazională după program sau doar pentru a vă ocupa de sarcinile de administrare zilnice pe care le au majoritatea oamenilor.

De asemenea, este o idee bună să aveți mobilier multifuncțional. Chiar dacă o cameră este mică, oamenii vor dori totuși să aibă vizitatori ocazional, iar dacă canapeaua se poate dubla și ca pat, atunci acesta este ceva care vă va diferenția proprietatea. Chiar dacă aveți un spațiu exterior mic, cum ar fi un balcon, asigurați-vă că există locuri și o plantă atractivă în ghiveci sau două pentru ca chiriașii dvs. să se bucure de spațiul exterior.

Dacă v-ați pregătit cu atenție proprietatea pentru a o face cât mai atractivă și atrăgătoare cu aceste sfaturi, găsirea unui chiriaș bun ar putea fi la doar un clic distanță.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 2

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner