Centrale Peleti Mareli
Centrale Peleti Mareli

Centrale Peleti Mareli

Centrale Peleti Mareli

Centralele peleti Mareli sunt de generatie noua si folosesc sisteme inteligente, cu comanda prin internet. Vin echipate cu propriul calculator, se pot comanda de pe smartphone, i se pot monitoriza functiile de pe telefon. Acesta este un beneficiu major pentru persoanele care sunt plecate de acasa, pentru a-si gestiona confortul termic si pentru a-si optimiza costurile de incalzire.

Contact Centrale Peleti Mareli

Statistici web: centralemareli.ro

Sistemele mai performante pot functiona si independent, folosesc o sonda lambda, ca la autoturisme, care citeste nivelul de CO2, pentru optimizarea arderii. Sunt dotate si cu extractoare automate de cenusa, care stiu sa elimine cenusa rezultata in urma arderii, fie ea si in cantitate destul de mica.

Utilizatorii trebuie sa constientizeze ca toate centralele dau caldura, unele costa mai mult, altele mai putin. Diferenta o face modul in care trebuie intretinute, adica interventia asupra lor. Unele modele functioneaza cu peleti calitativi, de brad, altele pot functiona si cu peleti din reziduri vegetale (biomasa). Peletii din biomasa pot fi si cu 50% mai ieftini decat cei calitativi, dar difera si puterea lor calorica.

Totul tine de gasirea raportului cost/beneficiu adus de echipament. Daca sunt suprafete mari de incalzit si sunt consumuri mari, este rentabil sa achizitionezi o centrala care arde biomasa sau peleti combinati cu boabe de porumb, ca tot este un trend in materie. Daca ai nevoie de o centrala cu capacitate mai mica, diferenta de pret intre o una care arde peleti calitativi si una care arde biomasa este posibil sa nu o amortizezi intr-o perioada de 10 ani.