Cele mai simple 25 de moduri de a economisi energie in aceasta vara
Cele mai simple 25 de moduri de a economisi energie in aceasta vara

Cele mai simple 25 de moduri de a economisi energie în această vară

Starea confortabilă pe timpul verii are adesea un preț (la urma urmei, aerul condiționat nu este ieftin). Dacă pe facturile de energie tensiunea arterială crește mai repede decât mercurul din termometru, nu ratați aceste sfaturi despre maximizarea confortului cu AC …

Pastreaza-ti calmul

Căldura ajunge la tine? Toată lumea știe că aerul condiționat poate deveni scump . Dar nu toată lumea știe despre aceste modalități simple, cu buget, de a vă păstra calmul. Citiți mai departe pentru sugestii pentru a vă ajuta să rămâneți sănătoși în timpul verii.

Căutați umbră

Apariția aerului condiționat i-a determinat pe mulți proprietari să ignore strategiile de adaptare low-tech care au funcționat decent pentru oameni chiar și în trecutul recent. Înconjurați-vă casa cu elemente care creează umbră , cum ar fi amenajarea teritoriului, copertine sau spaliere, pentru a reduce cantitatea de căldură solară câștigată în spațiile interioare.

Crearea de umbră

Crearea de umbră cu ajutorul unui design inteligent de amenajare a teritoriului este un lucru, dar nu uitați să vă umbriți spațiul de locuit și din interior. Trageți jaluzelele pentru a împiedica soarele să încălzească camera și luați în considerare agățarea unor perdele mai grele pentru a bloca razele. Se spune că drapate de culoare medie cu un suport alb reduc câștigurile de căldură cu 33%.

Blocați razele

Faceți un pas suplimentar pentru acoperirile ferestrelor cu folie colorată. Tratamentul simplu pentru ferestre DIY, pe care îl puteți găsi pe Amazon sau la orice magazin de reparații la domiciliu, este o altă opțiune care va bloca razele care provoacă căldură să vă încălzească casa.

Efectul de stivă

Urmăriți ceea ce se numește efectul de stivă. Pentru a realiza acest lucru, deschideți ferestrele atât la etajele superioare, cât și la cele inferioare, iar pe măsură ce aerul cald iese din nivelul superior, aerul rece va intra la nivelul solului (unde ați putea lua în considerare să dormiți). În timpul zilei, deși poate părea contraintuitiv, închideți ferestrele pentru a menține temperaturile interioare mai reci.

Ventilație încrucișată

Dacă efectul de stivă nu funcționează pentru casa dvs., atunci încercați ventilația încrucișată. Puneți un ventilator cu casetă în fața unei ferestre, cu suflanta înăuntru și un alt ventilator la fereastra din partea opusă a încăperii, suflând spre exterior, pentru a îndepărta aerul cald din interior. Această strategie suflă aer cald din casă pe orizontală, spre deosebire de cea anterioară care funcționează pe verticală.

Mărimea contează

În unele zile, aerul condiționat este o necesitate – asta este inevitabil. Ceea ce poți evita, totuși, este să plătești mai mult decât este strict necesar pentru a-ți rula AC. Eficiența începe cu o unitate care este dimensionată corespunzător spațiului. O unitate supradimensionată poate răci încăperea rapid, dar dacă se oprește înainte de a reduce umiditatea, te vei simți în continuare moale și inconfortabil.

Lucru de detectiv în conducte

Scurgerile în conducte pot reduce eficiența sistemului central de aer condiționat cu până la 40 la sută. Apelarea unui profesionist HVAC poate să nu pară o modalitate bună de a economisi bani, dar dacă facturile dvs. de energie electrică par exorbitante , merită analizate. Pe termen lung, este posibil să economisiți mai mult în costurile de operare decât ar trebui să plătiți profesionistul.

Închideți scurgerile

Nu numai conductele necesită etanșare. Casa obișnuită este ca o sită, curgând aer peste tot – iar vara asta înseamnă că aerul răcit suflă chiar afară și îți ridică facturile. Un audit energetic vă poate ajuta să identificați scurgerile și crăpăturile din jurul ferestrelor, ușilor și altor găuri din casă, astfel încât să puteți închide golurile cu calafat sau spumă de etanșare. Sau puteți astupa scurgerile de aer pe măsură ce le întâlniți, de la subsol până la mansardă.

Schimbați becurile

Dacă nu ați făcut deja trecerea la becurile cu LED , iată un alt motiv pentru a o face: păstrează încăperile răcoroase. Becurile cu incandescență și luminile fluorescente compacte emit mai multă căldură decât LED-urile. De asemenea, nu uitați să stingeți luminile atunci când nu sunt utilizate. Fiecare mic efort contează când vine vorba de a te menține rece!

Instalați un termostat programabil

Merită să instalați un termostat programabil în casa dvs. Pe piață există multe opțiuni la prețuri accesibile și chiar și optarea pentru un model mai scump te va plăti înapoi pe termen lung sub formă de economii de energie. Setează termostatul la o temperatură implicită rece când știe că ești acasă și programează-l să treacă automat la o temperatură mai caldă când știi că casa va fi goală, cum ar fi în timpul orelor de muncă și de școală.

Ventilator în jur

Când casa se simte înfundată într-o zi caldă, ignoră-ți instinctul de a porni aparatul de aer condiționat și încearcă mai întâi ventalitoarele. Utilizarea ventilatoarelor de tavan și a ventilatoarelor electrice costă mai puțin decât exploatarea aerului condiționat. Pentru a profita la maximum de această tehnologie eficientă din punct de vedere energetic, plasați strategic ventilatoare în jurul casei pentru a ajuta la suflarea aerului rece în jur.

Păstrează aerul conditionat curat

Nu uitați să curățați sau să înlocuiți filtrul HVAC lunar în timpul lunilor de vară. Când filtrele sunt murdare, sistemul de răcire trebuie să lucreze din greu pentru a împinge aerul prin conducte, ceea ce crește costurile cu energia și crește riscul de defecțiuni. Îngrijirea acestei sarcini de întreținere simplă vă poate economisi mulți bani în costurile de reparație și vă poate ajuta să vă asigurați că sistemul dumneavoastră de răcire continuă să funcționeze atunci când aveți nevoie de el.

Opreste-l!

Sigur, este plăcut să intri într-o casă răcoroasă într-o zi înăbușită, dar este un lux, nu o necesitate să lași AC să funcționeze când nu ești acasă. Opriți AC în timp ce sunteți afară să faceți comisioane; nu va dura atât de mult până când casa se va răci odată ce vă întoarceți și o porniți din nou.

Cina în aer liber

Operarea cuptorului sau a plitei generează inevitabil căldură în bucătărie, inima oricărei case. Desigur, răspunsul este să nu renunți la cină. În schimb, optează pentru mâncăruri mai ușoare, care pot fi preparate cu timp de gătit puțin sau deloc. Și, dacă este posibil, gătiți mai serios pe grătar în aer liber, pe punte, pe terasă sau pe gazon.

Bun venit Briza

Profită de o briză rece oriunde poți. Instalați o ușă de furtună cu panouri de ecran, astfel încât să vă puteți lăsa ușile deschise la fel cum faceți cu ferestrele.

Apăsați pe Pauză

S-ar putea să nu observați o diferență considerabilă, dar atunci când electrocasnicele majore din casa dvs. funcționează, temperatura din interior crește. Încearcă să-ți dai o pauză AC prin rularea mașinii de spălat, uscătorului și mașinii de spălat vase dimineața devreme sau seara, când de obicei este mai răcoare afară. În plus, încercați să rulați doar încărcături complete în mașina de spălat și mașina de spălat vase și alegeți să vă uscați hainele.

Alegeți un model eficient

Când este timpul să cumpărați un nou aparat de aer condiționat sau să înlocuiți unul vechi, căutați întotdeauna un model cu sigiliul Energy Star. Această etichetă susținută de guvern indică faptul că aparatul îndeplinește un standard de eficiență energetică. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să economisiți bani, dar unele companii de energie oferă reduceri. De asemenea, puteți găsi sigiliul pe ventilatoare de tavan, termostate și becuri.

Luați în considerare ușile

Este de la sine înțeles că, dacă AC este pornit, ar trebui să închideți ferestrele și să închideți ușa din spate. Dar ceea ce faci cu ușile interioare depinde de tipul de unitate AC din casa ta. Pentru aerul central, lăsați ușile deschise pentru a ajuta sistemul să mențină temperatura echilibrată în toată casa. Pentru o fereastră sau o unitate portabilă, ține ușa camerei în care se află închisă. Acest sistem trage aerul din cameră și îl recirculează la rece, astfel încât dacă aerul cald se scurge în unitate este forțat să consume mai multă energie.

Aduceți răcitoarele cu evaporare

Răcitoarele cu evaporare revin, în special în zonele cu climă uscată, unde aceste mașini simple pot scădea temperatura aerului cu cinci grade sau mai mult (prin suflarea aerului prin plăcuțe umede). Nu, răcitoarele cu evaporare nu înlocuiesc aerul condiționat într-o zi înăbușită, dar funcționează mai ieftin atunci când căldura nu este extremă.

Închide-l

S-ar putea să credeți că răciți o cameră lăsând ventilatoarele aprinse când plecați, dar în realitate este doar risipă de energie. Ventilatoarele suflă în jurul aerului rece care creează un efect de vânt, care, la rândul său, răcește oamenii, dar nu și încăperea. Opriți-le dacă vă aflați într-o altă parte a casei sau pur și simplu nu acasă.

Aerisiți

Porniți ventilatorul din baie după duș pentru a reduce rapid căldura și umiditatea. Te ajută și mai mult dacă poți menține dușurile scurte și poți folosi apă mai rece decât ai face în timpul iernii.

Joacă Keep Away

Poate părea un lucru minor, dar ține lămpile și alte obiecte fierbinți, cum ar fi televizoarele, computerele și fierele de călcat, departe de termostat. Poate simți căldura generată de aceste lucruri, ceea ce va face ca AC să creadă că camera este mai caldă decât este.

Verificați orificiile de ventilație

Este greu să simți că aerul rece suflă în cameră dacă registrele sunt blocate. În loc să crezi în mod greșit că AC-ul tău este stricat sau că trebuie să scazi și mai mult temperatura, asigură-te că aerul poate trece. În timp ce le verificați, dați-le un vid pentru a îndepărta praful acumulat.

In apa fierbinte

Potrivit Departamentului de Energie, încălzirea apei reprezintă aproximativ 18% din energia consumată în casa ta. Deoarece nu este nevoie să faceți dușuri sau băi lungi și fierbinți în timpul verii, reduceți temperatura boilerului la setarea caldă.

Nu te remarca

Este o cunoaștere de bază că căldura crește, așa că luați în considerare să petreceți mai mult timp la nivelul inferior al casei pentru a rămâne confortabil. Chiar dacă AC este pornit, de multe ori durează mai mult pentru ca această ușurare rece să călătorească la etaj. În loc să simți nevoia să-ți cobori termostatul în mod agresiv, astfel încât nivelul superior să fie la aceeași temperatură ca în restul casei, agățați-vă doar în camerele unde deja se simte bine.

Rămâneți sanatos si inteligent în acest sezon

Chiar și modificările mici pot face diferența în facturile de răcire.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 4.5 / 5. Voturi: 2

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner