Cele 5 principii pentru constructii ecologice care urmaresc sa aduca imobiliare la zero net
Cele 5 principii pentru constructii ecologice care urmaresc sa aduca imobiliare la zero net

Cele 5 principii pentru construcții ecologice care urmăresc să aducă imobiliarele la zero net

  • Imobiliarele au un rol cheie în atenuarea unei catastrofe climatice.
  • Doar o minoritate de organizații imobiliare au un plan de acțiune pentru sustenabilitate.
  • JLL și cele 5 principii de construcție ecologică ale Forumului Economic Mondial stabilesc un cadru de durabilitate pentru industrie și îndrumări de raportare pentru a evalua progresul.

Angajamentele net zero au crescut recent, deoarece orașele, investitorii, întreprinderile și instituțiile de învățământ își semnalează intenția de a contribui la crearea unui viitor mai durabil. Această ambiție comună, stimulată de Race to Zero a ONU , indică faptul că ne îndreptăm în direcția cea bună. Dar avem nevoie de mai mult. Anul acesta trebuie să transformăm discuțiile în planuri de acțiune concrete și să începem.

Proprietățile imobiliare și mediul construit – responsabile pentru aproape 40% din emisiile globale de carbon – au un rol semnificativ de jucat. Cu toate acestea, raportul JLL Decarbonizing the Built Environment a constatat că doar 18% dintre organizații au un plan pentru decarbonizarea portofoliului lor imobiliar. În timp ce mare atenție se concentrează asupra clădirilor noi, de ultimă generație, care obțin cele mai înalte certificări de sustenabilitate, 70% din clădirile care există astăzi vor fi încă aici în 2050, evidențiind nevoia de a reutiliza spațiile, de a moderniza clădiri mai vechi și de a renova în în conformitate cu principiile economiei circulare.

Companiile aveau nevoie de o foaie de parcurs pentru a-și aduce proprietățile imobiliare la zero emisii de carbon. Acum au unul. Pentru a ghida investitorii și ocupanții imobiliari în implementarea și atingerea țintelor lor net zero carbon în portofoliile lor, JLL a colaborat cu Forumul Economic Mondial pentru a stabili 5 principii pentru construcții ecologice și un plan de acțiune aferent care stabilește pașii pentru implementare.

Principiile completează inițiativele existente, explicând ce trebuie să facă companiile pentru a-și îndeplini angajamentele, cum ar fi angajamentul WorldGBC Net Zero Carbon Buildings, sau altele din cadrul Race to Zero. Principiile includ, de asemenea, îndrumări de raportare pentru a ajuta companiile să măsoare progresul și să se asigure că realizează reduceri anuale semnificative de carbon, care le vor permite să-și atingă obiectivele stabilite în materie de climă.

Cele 5 principii de construcție ecologică acoperă cinci domenii cheie:

1. Adoptarea unei abordări bazate pe date

Unul dintre primii pași este să știi exact ce trebuie abordat. Întreprinderile trebuie să calculeze o amprentă de carbon robustă a portofoliilor lor în cel mai recent an reprezentativ pentru a informa obiectivele.

2. Stabilirea obiectivelor de-a lungul călătoriei

Amploarea provocării cu care ne confruntăm în următoarele decenii este descurajantă. Este important ca companiile să stabilească un an țintă pentru atingerea emisiilor de carbon zero, ca parte a strategiei lor pe termen lung. Acest lucru trebuie să fie cel târziu în 2050, deși vedem că multe companii și guverne vizează mai devreme. Noile noastre principii recomandă obiective intermediare pentru reducerea a cel puțin 50% din aceste emisii până în 2030.

3. Abordarea carbonului încorporat

Întreprinderile trebuie să maximizeze reducerea emisiilor pentru toate noile dezvoltări și recondiționări majore în curs pentru a asigura livrarea de carbon cu zero net până în anul țintă final.

Măsurarea și înregistrarea emisiilor de carbon încorporate asociate cu materialele și procesele de construcție pentru noile dezvoltări și recondiționări majore este esențială. World Green Building Council estimează că va reprezenta jumătate din întreaga amprentă de carbon a construcțiilor noi de acum până în 2050. Reducerea acesteia prin măsuri precum materiale cu emisii scăzute de carbon, construcție modulară și implementarea unei abordări a economiei circulare va fi un factor critic în realitate. capacitatea proprietății de a ajunge la zero net.

4. Concentrarea pe energie curată

Reducerea consumului de energie a clădirilor este esențială pentru un viitor net zero. Aceasta înseamnă că întreprinderile trebuie să impulsioneze optimizarea energiei atât pentru activele existente, cât și pentru noile dezvoltări. De asemenea, trebuie să maximizeze furnizarea de energie regenerabilă la fața locului și să se asigure că toată energia din afara amplasamentului este procurată din surse susținute de surse regenerabile, acolo unde este disponibilă.

Orice emisii reziduale trebuie compensate prin achiziționarea de compensări de carbon de înaltă calitate. În ultimul an au apărut multe îndrumări, dar urmează mai multe, în special prin standardul Net-Zero al SBTi.

5. Colaborarea pe scară largă

Atingerea emisiilor nete de carbon zero până în 2050 va necesita munca în echipă în aproape fiecare etapă. Principiile noastre solicită implicarea cu părțile interesate din lanțul valoric pentru a reduce emisiile de domeniul de aplicare 3 (emisii indirecte în lanțul valoric mai larg). Întreprinderile trebuie, de asemenea, să dezvolte mai multe parteneriate pentru a identifica mai bine oportunitățile și a împărți în mod echitabil costurile și beneficiile intervențiilor.

Nu există timp de pierdut. Investitorii și ocupanții trebuie să își respecte angajamentele pe care și le-au luat cu îndrăzneală. Cu cadrul celor 5 principii verzi, nu mai este problema cum putem ajunge la zero net, ci cum ne putem împinge să ajungem acolo mai repede. Îi îndemn pe lideri să adopte Principiile și să facă din 2022 anul în care imobiliarul transformă angajamentele în acțiune.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner