Ce trebuie sa faceti daca smartphone ul dvs. este pierdut sau furat scaled
Ce trebuie sa faceti daca smartphone ul dvs. este pierdut sau furat scaled

Ce trebuie să faceți dacă smartphone-ul dvs. este pierdut sau furat ?

A pierde sau a-ți fi furat telefonul este o experiență extrem de frustrantă, așa că iată pașii pe care îi poți lua dacă se întâmplă.

Este îngrozitor când smartphone-ul tău este pierdut sau furat, mai ales dacă a avut loc în circumstanțe traumatizante. Nu este ușor să știi ce să faci când se întâmplă, dar în articolul de mai jos am adunat câteva sfaturi pentru a putea încerca să profiti la maximum de o situație proastă. Iată sfaturile noastre dacă ți-a fost furat telefonul în România.

Încercați să o localizați

Înainte de a lua măsuri drastice, mai întâi încercați să găsiți unde se află telefonul dvs. Puteți face acest lucru utilizând aplicații precum Find My pe iPhone sau Find My Device pentru smartphone-uri Android, care vă pot oferi ultima locație GPS înregistrată.

De asemenea, puteți încerca să trimiteți mesaje text sau să suni dispozitivul; dacă este în apropiere, s-ar putea să-l auzi sau dacă cineva l-a ridicat pentru tine, ar putea să-i răspundă și să te informeze unde se află.

Raportați pierderea furnizorului dumneavoastră de rețea și poliției

Dacă nu vă puteți localiza telefonul și sunteți sigur că a fost pierdut sau furat, atunci puteți raporta pierderea acestuia furnizorului de rețea și apoi poliției.

Când o raportează furnizorului dvs. de rețea online sau prin telefon, aceștia pot bloca cartela SIM și vă pot trimite una nouă și, de asemenea, vă pot oferi numărul IMEI al telefonului, care este o referință unică la telefonul dvs. individual care o poti oferi la politie.

Biroul de consiliere pentru cetățeni vă recomandă să contactați poliția fie mergând personal la o secție de poliție, fie sunând la numărul de telefon 112. Aceștia vă vor putea oferi un număr de referință al infracțiunii pe care îl puteți folosi dacă aveți nevoie să solicitați asigurare.

Blocați-vă telefonul și schimbați-vă parolele

Există câțiva pași pe care îi puteți face acum pentru a asigura securitatea telefonului dvs. Folosind Găsește-mi pe iPhone sau Găsește-mi dispozitivul pe Android, poți bloca telefonul pentru a împiedica alte persoane să-l acceseze sau chiar poți șterge conținutul de la distanță pentru a te proteja de orice interferență.

În plus, merită să vă schimbați parolele, în special pentru aplicațiile sensibile, cum ar fi serviciile bancare online, în cazul în care cineva a reușit deja să se conecteze la telefonul dvs. și v-a accesat potențial conturile. Acest pas suplimentar de securitate ar trebui să îi împiedice să facă mai multe incursiuni în datele dumneavoastră personale sau în finanțele dumneavoastră.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 7544

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner