Cererea de muncitori in industria constructiilor si remodelarilor este mare
Cererea de muncitori in industria constructiilor si remodelarilor este mare

Căutați o schimbare de carieră? Cererea de muncitori în industria construcțiilor și remodelărilor este mare

Cererea de muncitori în industria construcțiilor și remodelărilor este mare. Cei care caută o nouă carieră au o varietate de oportunități promițătoare dintre care să aleagă.

Oportunitățile Abundă

Este un moment grozav pentru a găsi un loc de muncă. Redresarea economică și cererea de locuințe au creat o piață fierbinte a construcțiilor rezidențiale, iar antreprenorii, remodelatorii și alții din industrie caută angajați pentru a ocupa posturi esențiale. În timp ce Guvernul raportează că lipsa persistentă de forță de muncă ar putea încetini proiectele de remodelare și construcții în 2022-2024, această lipsă de forță de muncă este o veste bună pentru cei care intră pe piața muncii sau pentru cei care caută o carieră în industria de îmbunătățire a locuinței. Există o mulțime de cariere în construcții de pus în joc. De fapt, solicitanții au alegerea lor dintr-o varietate de ocupații conexe, inclusiv multe care nu necesită o diplomă de patru ani.

Montator pardoseli

Instalarea pardoselilor este adesea pasul final în remodelare sau construcție de case noi, efectuată după ce pereții, tavanele și aparatele sunt instalate. Un instalator de pardoseli este de obicei instruit la locul de muncă și lucrează cu diferite materiale de pardoseală, inclusiv esență tare, mochetă, parchet și gresie . În zonele metropolitane, acești lucrători se pot specializa într-un singur tip de pardoseală. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, salariul mediu pentru instalatorii de pardoseli a fost de 60.000 ron pe an, în 2020. Această cifră este probabil să fie mai mare astăzi cu cererea actuală, în funcție de nevoile lucrătorilor locali.

 • Abilități necesare: putere fizică, capacitate de a transporta sarcini grele, spate puternic.
 • Cel mai bun pentru: cei care caută o carieră în care să poată lucra cu mâinile lor.

Muncitor peisagist

Dacă lucrați în aer liber și creați peisaje frumoase vă atrag, luați în considerare să lucrați pentru o amenajare . Acesta este un loc de muncă la nivel de intrare care nu necesită o diplomă și oferă în același timp și formare la locul de muncă. Comparabil salariul unui muncitor peisagist de la aproximativ 40.000 si 100.000 ron anual. Sarcinile implică instalarea de sere înălțate, plantarea de copaci și arbuști și instalarea de sisteme de sprinklere subterane. În funcție de regiune, pot exista perioade de nefuncționare în lunile reci.

 • Abilități necesare : Forță fizică, spate puternic.
 • Cel mai bun pentru : cei care nu își doresc o slujbă de birou între 9 și 5 și iubesc ideea de a lucra în aer liber.

Finisator de gips-carton

Denumit și „rigipsar”, un finisator de gips vine la lucru după ce instalatorii de gips-carton au terminat de agățat placa de perete. Finisorul umple cusăturile dintre panouri cu compus și bandă și apoi șlefuiește cusăturile până la un finisaj impecabil. Majoritatea finisajelor de gips-carton încep să amestece compusul și apoi învață cum să lipească. Echipajele de specialitate merg adesea pe piloni înalți care le permit să ajungă la pereții superiori și la cusăturile din tavan fără a fi nevoie de o scară. Salariul variază de la 2.600 si 7.400 lei/lunar, iar finisorii cu experiență sunt la mare căutare.

 • Abilități necesare: Abilitatea de a dezvolta o atingere fină atunci când se aplică bandă de gips și adeziv.
 • Cel mai bun pentru: cei care sunt buni cu mâinile lor și doresc să învețe o abilitate care este întotdeauna solicitată.

Tamplar / Dulgher

Un tâmplar de încadrare este responsabil pentru construirea suportului structural al unei noi case sau adăugării după ce fundația este finalizată. Aceasta include construirea de pereți cu știfturi , așezarea căpriorii și lucrul cu lemn. Salariul variază în funcție de judet, conform firmelor de recrutare salariul poate fi de până la 12.000 lei/lunar în Bucuresti si Ilfov sau până la 7.963 lei/lunar în Cluj-Napoca sau Timisoara. În comunitățile în care construcțiile sunt în plină expansiune, ar putea fi chiar mai mare.

 • Abilități necesare: Abilitatea de a măsura precis, de a folosi unelte electrice, de a fi confortabil la înălțime.
 • Cel mai bun pentru: cei care doresc să lucreze în industria construcțiilor într-un cadru în aer liber.

Ucenic electrician

În timp ce unele școli de meserii oferă cursuri și diplome în cablaje, mulți electricieni sunt instruiți la locul de muncă ca ucenici. Acest loc de muncă la nivel de intrare începe de la aproximativ 5.500 ron/lunar , în funcție de cererea locală. Ucenicul va învăța să identifice și să instaleze circuite electrice, să instaleze aparate cu cablu direct, cum ar fi sosele și să seteze panouri de întrerupere. Este un job care necesită atenție la detalii și siguranță, dar după o pregătire temeinică, un ucenic electrician poate deveni electrician autorizat și poate câștiga un salariu anual de 75000 de ron sau mai mult.

 • Abilități necesare: Abilitatea de a învăța circuitele electrice, cu accent pe siguranță.
 • Cel mai bun pentru: Cei care doresc să lucreze într-un domeniu de construcții care nu necesită forță fizică.

Inspector de locuințe

Inspectorii de locuințe sunt adesea angajați în timpul vânzării unei case pentru a verifica structura casei, electrocasnicele majore, instalațiile sanitare , cablajele și finisarea pentru a identifica defectele. Un inspector de locuințe poate lucra, de asemenea, pentru autoritatea de construcții a unei comunități pentru a inspecta casele și completările în diferite etape de construcție. Inspectorii câștigă de la aproximativ 55.000 ron pe an, majoritatea câștigând o medie de 5000 lei, potrivit firmelor de recrutare. Cursurile sunt disponibile prin intermediul companiilor de inspecție la domiciliu.

 • Abilități necesare : Abilitatea de a urca pe acoperișuri , de a trata cu respect clienții, de a recunoaște problemele potențiale și existente, de a păstra înregistrări exacte.
 • Cel mai bun pentru : cei cu cunoștințe de lucru în construcții sau cei care doresc să urmeze cursuri de formare.

Home Stager

Home staging este legat de decorarea interioară și poate fi un serviciu oferit de o firmă de design interior. Un organizator pregătește o casă pentru a arăta bine atunci când este scoasa la vanzare. Stagerii îi sfătuiesc pe vânzători cum să amenajeze casele și adesea oferă temporar mobilier pentru ca casa să arate cât mai bine. Salariul de început pentru un home stager începe în jur de 8.000 ron, dar stagerii experimentați și dovediți pot câștiga până la 15.000 de ron/luna.

 • Abilități necesare : Un ochi bun pentru culoare și design, capacitatea de a lucra bine cu clienții.
 • Cel mai bun pentru : cei care caută un loc de muncă în design interior, dar care nu au o diplomă.

Instalator panouri solare

Pe măsură ce societatea apelează la metode mai economice de producere a energiei, panourile solare devin din ce în ce mai populare și cererea de instalatori este în creștere. Salariile instalatorilor încep de la 4.300 ron/lunar si pot ajunge până la 16.000 ron/lunar, potrivit firmelor de recrutare. Un de panouri solare începe adesea ca ucenic și este instruit la locul de muncă. Sarcinile includ instalarea rețelelor solare pe un acoperiș sau alte structuri de susținere și apoi conectarea acestora la sistemul de alimentare cu energie al casei.

 • Abilități necesare: Abilitatea de a lucra la înălțime, forță fizică (ridicare panouri).
 • Cel mai bun pentru: cei care doresc să lucreze în aer liber și caută să aducă o contribuție ecologică.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner