Cat ar trebui sa dureze un laptop
Cat ar trebui sa dureze un laptop

Cât ar trebui să dureze un laptop?

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când achiziționați un laptop este durata de viață a bateriei. Dar cât de mult ar trebui să dureze și ce fel de rezistență ar trebui să cauți să eviți?

După ce am testat mai multe laptopuri în ultimii ani, suntem în poziția perfectă pentru a răspunde la această întrebare. Așadar, fără alte prelungiri, iată tot ce trebuie să știți.

Cât ar trebui să dureze un laptop?

Aceasta este o întrebare foarte subiectivă și va diferi în funcție de tipul de laptop pe care îl căutați.

Pentru laptopul tău obișnuit, proiectat pentru sarcini de lucru de productivitate de bază, stabilim de obicei un obiectiv de 10 ore. Acest lucru înseamnă că laptopul poate rezista toată ziua de lucru fără a fi nevoie să vă faceți griji că îl conectați la rețea.

Cu toate acestea, apreciem, de asemenea, că anumite funcții high-end vor consuma o baterie mai repede. Acestea includ o rezoluție mare a ecranului, o rată de reîmprospătare de peste 60 de fps și un GPU .

Acest ultim punct este foarte important, deoarece înseamnă că laptopurile pentru jocuri și portabilele care vizează crearea de conținut au de obicei o durată de viață extrem de slabă a bateriei. Un laptop de gaming de vârf rareori va putea dura mai mult de 5 ore cu o singură încărcare. Deși nu este prea problematic, având în vedere că trebuie să conectați un laptop de gaming pentru a obține o performanță ideală.

Nu recomandăm să aveți încredere în producători atunci când citați cifrele de viață a bateriei. De obicei, companiile vor enumera durata maximă de viață a bateriei de care este capabil laptopul. Acest lucru este fără îndoială înșelător, deoarece durata de viață a bateriei poate fi afectată de setările alese.

O luminozitate ridicată a ecranului va consuma rapid o baterie, la fel ca și efectuarea unor sarcini intense, cum ar fi jocurile video sau editarea videoclipurilor. Ca urmare, vă sugerăm să consultați recenziile individuale ale laptopurilor pentru a verifica cifrele de viață medie a bateriei. Pentru testele noastre de baterie, ne asigurăm că folosim exact același punct de referință pentru fiecare laptop, setând în același timp luminozitatea la 150 nits pentru a asigura un test corect. Aceasta înseamnă că vă puteți aștepta la o estimare a bateriei mai fiabilă decât ceea ce vă vor oferi Apple, Dell și Lenovo.

O altă modalitate bună de a vă asigura că un laptop are o durată bună de viață a bateriei este să căutați Intel Evo , care se găsește pe anumite laptop-uri. Intel acordă insigna laptopurilor care își îndeplinesc criteriile stricte, dintre care unul este durata de viață a bateriei „de lungă durată”. Desigur, veți găsi doar laptopuri alimentate cu Intel cu această certificare, deoarece nu vor fi acordate mașinilor cu un cip AMD sau Qualcomm.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 425

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner