Cargus lanseaza propria retea de lockere in Romania
Cargus lanseaza propria retea de lockere in Romania

Cargus lansează propria rețea de lockere în România

Cargus a investit constant în dezvoltarea serviciului click & collect sub marca Cargus SHIP & GO, crescând succesiv numărul de locații convenabile ale punctelor de acces, fie prin achiziționarea de noi spații, fie prin parteneriate cu afaceri locale.

Acesta este un răspuns la nevoile tot mai mari ale consumatorilor online, care așteaptă livrări nu numai la adresă, ci și în locurile din apropiere, de unde își pot ridica coletele în mod convenabil în orice moment al zilei.

Luna aceasta, Cargus va plasa 300 de dulapuri pentru colete în București, ca prim pas al planului său de a investi în soluția de livrare în afara domiciliului, SHIP & GO, cu beneficii importante pentru magazinele online și consumatori. Acestea sunt plasate în rețele de vânzare cu amănuntul, benzinării și, de asemenea, rezidențiale – în locații ușor accesibile.

Dulapurile pentru colete, o soluție inovatoare complet fără contact, vor fi de departe punctul central al Cargus în perioada următoare, cu o investiție estimată la 40 de milioane de euro în următorii 2,5 ani, în extinderea rețelei în alte orașe mari, a întregii infrastructuri. și instrumente pentru experiența utilizatorului.

Dulapurile sunt produse de SwipBox, un furnizor internațional de soluții automate de coletărie (APM), cu prezență în peste 60 de țări.

„Este obligatoriu să facem un pas înainte și să ne adaptăm la noua realitate și cerere a pieței – un mod eficient, ușor de utilizat și durabil de a livra produse. Lansarea dulapurilor Cargus reprezintă o etapă importantă în strategia noastră de dezvoltare – ele completează rețeaua noastră națională în afara domiciliului și oferă o soluție inovatoare afacerilor de comerț electronic, locale și internaționale, și clienților acestora. Următorii ani vor fi o schimbare de paradigmă pentru Cargus și, cred, pentru întreaga piață de curierat”, spune Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

Avantajele dulapurilor pentru colete Cargus

Dulapurile pentru colete sunt cele mai recente din șirul de opțiuni de expediere convenabile de la Cargus, care până acum a inclus servicii de curierat fără probleme și, mai recent, PUDO (puncte de ridicare, predare). Trecerea Cargus către dulapuri pentru colete este un răspuns la nevoile utilizatorilor finali și o înțelegere profundă a tendințelor pieței.

Dulapurele instalate de Cargus sunt o soluție inovatoare, singura de pe piață care poate fi accesată fără contact, folosind un singur clic, cu ajutorul aplicației Cargus Mobile. Dulapurile funcționează pe Bluetooth și nu au energie electrică – funcționează cu baterii cu o speranță de viață de până la 10 ani.

Acestea vor avea toate caracteristicile acestui tip de soluție – deschise 24/7, se vor potrivi cu o gamă largă de produse (compartimentele au dimensiuni diferite) și oferă cumpărătorilor o perioadă de 2 zile de ridicare.

De asemenea, sunt o metodă de livrare eficientă – costuri mai mici decât opțiunea din ușă în ușă și prietenoase cu mediul datorită consumului de combustibil mai mare.

Dulapurile completează opțiunea de livrare la domiciliu

Cu un număr atât de mare de puncte și dulapuri SHIP & GO, Cargus dezvoltă cea mai extinsă rețea de livrare de proximitate din România (OOH – Out of Home). Pe termen mediu, Cargus își propune să atingă o acoperire națională, să fie prezentă în toate orașele mari, dar și în multe orașe mici din România, ca parte a strategiei sale de a aduce serviciile de livrare mai aproape de cumpărător și de a sprijini comerțul electronic. piaţă.

La sfârșitul acestui an, Cargus va ajunge la aproximativ 3.000 de puncte SHIP & GO (PUDO și lockers), acoperind astfel peste 700 de localități din România. Volumul estimat de livrări pentru rețeaua SHIP & GO este de 40.000 de colete/zi, ceea ce reprezintă 20% din numărul total de colete livrate de Cargus.

În plus, rețeaua de livrare de proximitate are o mai mare flexibilitate a programului, ceea ce face ca peste 97% din coletele livrate la punctele PUDO să fie ridicate de către destinatarii finali. Și aproximativ 50% dintre colete sunt ridicate chiar în prima zi în care ajung la punctele SHIP & GO.

Livrările pot fi gestionate dinamic și redirecționate către un punct SHIP & GO preferat prin aplicația Cargus Mobile – din contul individual Cargus, prin pagina de destinație de pe site sau direct prin curier.

Produsele livrate frecvent prin reteaua de centre de proximitate Cargus apartin categoriilor moda, frumusete, ingrijire personala sau carti, iar majoritatea pachetelor nu depasesc 3 kilograme. Aproape jumătate (45%) dintre ei sunt plătiți în avans.

Investiții Cargus în infrastructură

În prezent, rețeaua logistică Cargus are 5 hub-uri regionale. O parte importantă din bugetul investit în ultimii doi ani a fost dedicată optimizării logisticii și aducerii rețelei la standarde înalte de excelență în serviciile de livrare.

În acest an, Cargus a deschis un nou depozit în spațiul logistic CTPark Bucharest, în București-Ilfov. Depozitul modern are în jur de 11.000 mp și dublează capacitatea de operare a celui din Măgurele. Noua facilitate va ajuta curierul să se pregătească pentru noiembrie – decembrie, sezonul de vârf în vânzările de comerț electronic.

Cargus va continua să investească în modernizarea altor 16 centre logistice, ca o promisiune făcută magazinelor online și cumpărătorilor de a menține standardul ridicat al livrărilor.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 4.7 / 5. Voturi: 34524

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner