9 lucruri pe care antreprenorul tau nu vrea sa le auda niciodata
9 lucruri pe care antreprenorul tau nu vrea sa le auda niciodata

9 lucruri pe care antreprenorul tău nu vrea să le audă niciodată

De la reparații HVAC până la upgrade-uri electrice, unele proiecte de îmbunătățire a locuinței necesită ajutorul unui profesionist. Dar, chiar dacă antreprenorii sunt bine versați în reparații și remodelări, aceștia se pot confrunta cu pierderi grave dacă preiau proiecte fără scrupule.

Necazurile bugetare

„Nu avem bani pentru a finaliza proiectul.” Bugetul este crucial pentru orice proiect de îmbunătățire a locuinței , iar majoritatea contractanților se vor strădui să vă ofere o estimare precisă. Verificați cu atenție toate componentele, asigurându-vă că prețul include demolarea, îndepărtarea resturilor, materialele de construcție, costurile forței de muncă, asigurarea, electricitatea, instalațiile sanitare și lucrările de finisare. De asemenea, ar trebui să creați un „spațiu de mișcare” în bugetul dvs. pentru costuri și modificări neașteptate – o regulă de bază bună este să planificați o sumă suplimentară de 10 până la 25 la sută peste costul proiectului, conform estimărilor industriei.

Hârtii pentru antreprenor

„Nu am primit o autorizație de construire (sau am neglijat să depunem alte formulare necesare.)” Aproape toate municipalitățile solicită autorizații de construire pentru renovarea substanțială a casei, iar unele necesită autorizații separate pentru lucrări electrice, instalații sanitare, acoperișuri și pentru a avea un tomberon pe dvs. proprietate. Este responsabilitatea proprietarului casei să afle ce autorizații sunt necesare și să aibă documentele în ordine înainte de a începe construcția.

Lipsa de cunoaștere a proprietății

„Există o linie de gaz/canal/apă îngropată pe undeva.” Lovirea unei conducte de apă, a unei conducte de canalizare sau a unei conducte de gaz este coșmarul oricărui antreprenor. Poate provoca daune semnificative și întârzieri costisitoare – ca să nu mai vorbim de faptul că este de-a dreptul periculos . Înainte de a începe un proiect, un proprietar ar trebui să afle unde vin principalele servicii în casă și să informeze contractorii. Contactați biroul local de conformitate cu codurile despre conductele de canalizare și apă și întrebați compania de utilități despre serviciile de gaz și electricitate.

Alegeri de stil nepotrivite

„Vrem să transformăm contemporanul nostru într-un stil victorian sau să adăugăm o verandă din lemn înconjurătoare casei noastre în stil de misiune.” Contractorii vor să-și mulțumească clienții și cu siguranță nu vor să refuze potențialele afaceri. Dar unele modificări sau renovări pur și simplu nu sunt fezabile. Luați în considerare structura de bază, dimensiunea și stilul arhitectural – precum și caracterul general al cartierului – atunci când planificați orice renovare.

Termenele limită nerealiste

„Trebuia să fie făcut ieri.” Ca parte a estimării lor inițiale scrise, contractanții ar trebui să furnizeze un orar detaliat. Cu toate acestea, circumstanțele neprevăzute, cum ar fi vremea nefavorabilă, problemele de livrare sau boala unui lucrător, pot întârzia un proiect. Înainte ca antreprenorul să înceapă lucrul, ar trebui să discutați un termen rezonabil pentru proiect și să conveniți asupra modului în care să gestionați întârzierile. Este o practică obișnuită să oferiți un bonus pentru terminarea devreme a unui loc de muncă și să implementați o penalizare financiară pentru orice întârzieri substanțiale cauzate de contractor.

Schimbarea consumabilelor

„Vrem să folosiți aceste materiale pe care le-am găsit mai ieftine.” O altă parte a devizului scris este o listă detaliată a proviziilor . Contractorii își cumpără de obicei materialele în vrac și, prin urmare, obțin un preț mai bun pentru materiale de calitate superioară decât poate asigura consumatorul obișnuit. Nu vă stricați contractorii insistând să înlocuiască produse inferioare doar pentru că le-ați găsit mai ieftine. După cum se spune: „Primești ceea ce plătești”.

Recomandarea subcontractanților

„Am un electrician grozav (sau instalator sau cumnat) pe care îl poți folosi.” Majoritatea antreprenorilor au proprii lor subcontractanți pentru diferite părți ale unui loc de muncă. În multe cazuri, ei plătesc pentru licențele, răspunderea și asigurarea acestor angajați obișnuiți. Ca urmare, cel mai bine este să lăsați contractantul să angajeze orice subcontractanți necesari proiectului

Lipsa de claritate

„Nu este ceea ce ne așteptam și suntem nemulțumiți de rezultate.” Planificarea corectă este cheia oricărui proiect de succes , iar proprietarii de case cu așteptări nerealiste vor fi cu siguranță dezamăgiți. Descrieți întotdeauna, în detaliu, rezultatul final pe care doriți să-l obțineți. Nu vă așteptați ca contractantul să vă citească gândurile sau să „știe” intuitiv ce ați dori.

Refuzul de a oferi o recomandare

„Nu, ne propunem să nu oferim niciodată recomandări.” Contractorii se bazează pe clienții mulțumiți pentru a „împrăștia vestea” despre afacerea lor. Dacă sunteți mulțumit de muncă, recomandați-l pe antreprenor prietenilor și vecinilor dvs. Completați recenzii sau sondaje online pentru a informa ceilalți proprietari de case în ce contractori pot avea încredere, precum și pe cei pe care ar trebui să-i evite!

Antreprenor fericit

Morala poveștii: pune-ți rațele la rând înainte de a angaja un antreprenor.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner