9 documente de pastrat inchise
9 documente de pastrat inchise

9 documente de păstrat închise

Un seif de uz casnic sau o cutie ignifugă nu este doar pentru depozitarea unor moșteniri de neprețuit, obiecte de artă sau teancuri de numerar. De fapt, o serie de documente comune – deși nu sunt la fel de interesante precum diamantele sau aurul – sunt suficient de importante pentru a merita un loc sigur care nu este ușor de accesat …

Păstrarea documentelor închise

Biroul dvs. de acasă este un loc grozav pentru a stoca documente importante, dar un dulap de dosare obișnuit nu este suficient de bun pentru a proteja anumite documente, în special cele care servesc la dovedirea proprietății, identității sau statutului juridic. Cele mai multe dintre aceste documente aparțin unui loc sigur în interiorul casei dvs. și nu ar trebui să fie retrogradate într-o cutie de valori bancară, unde este posibil să nu aveți acces rapid și ușor atunci când este necesar.

Carduri de securitate socială

Prea mulți oameni fac greșeala de a-și purta cardul de securitate socială în portofel. Nu fi unul dintre ei. Înarmat cu numele dvs., numărul dvs. de securitate socială și adresa dvs. – care se găsesc cu ușurință pe o bucată de corespondență aruncată în coșul de gunoi – un potențial hoț de identitate poate provoca daune considerabile bunăstării dvs. financiare.

Pașapoarte

Dacă călătorești rar în străinătate, este prea ușor să-ți arunci pașaportul într-un sertar, unde în curând dispare în mijlocul dezordinei. Deoarece un pașaport este un document legal care servește pentru a dovedi identitatea, acesta aparține unui loc sigur, unde este ferit de furt. În plus, dacă îți păstrezi pașaportul în siguranță, nu va trebui să pierzi timpul căutându-l când te pregătești pentru următoarea ta mare vacanță.

Certificate de naștere și de adopție

Nașterea sau adopția unui copil este unul dintre cele mai fericite evenimente din viață și, la fel ca multe alte evenimente din viață, vine cu un document foarte important: un certificat de naștere sau un decret de adopție. Aceste documente legale sunt adesea necesare pentru a dovedi cetățenia, așa că păstrați-le în siguranță, unde vor fi ușor de recuperat atunci când este necesar.

Certificate de căsătorie

Înainte de a vă căsători, trebuie mai întâi să solicitați o licență de căsătorie, în general din județul în care se va desfășura ceremonia. La ceremonie, tu și noul tău soț, unul sau doi martori și oficiantul tău veți semna licența, iar apoi oficiantul o va returna grefierului județean. Câteva săptămâni mai târziu, veți primi prin poștă copia certificată a certificatului oficial de căsătorie. Acesta este un document public care dovedește că căsătoria dumneavoastră este legală și ar trebui păstrat într-o cutie ignifugă sau în seif.

Situațiile financiare

Păstrați în seif documentele legate de conturile de pensionare, pensii, acțiuni și obligațiuni, polițe de asigurare, CD-uri, împrumuturi, declarațiile fiscale din ultimii câțiva ani și orice alte tipuri similare de situații financiare și documente. Veți dori să puteți găsi rapid aceste informații atunci când aveți nevoie de ele. De asemenea, aceste tipuri de documente includ frecvent numărul dvs. de securitate socială și alte informații personale care pot fi utilizate pentru furtul de identitate.

Acte de proprietate

Actul de proprietate a locuinței dumneavoastră sau a oricărui alt imobil aparține într-un loc sigur, ignifug. Dacă nu vă dețineți încă locuința și încă plătiți ipoteca, păstrați documentele semnate și informațiile împrumutătorului într-un seif sau un focar unde pot fi găsite rapid atunci când este necesar și sunt protejate de incendiu sau furt.

Cartea de identitate auto

Cartea de identitate auto – dovedește deținerea legală a vehiculului și include formularul pentru transferul dreptului de proprietate către o altă persoană. Din acest motiv, ar trebui să fie depozitata într-un loc sigur și nu ar trebui să fie păstrat în torpedoul mașinii tale. Cu toate acestea, ar trebui să aveți întotdeauna acolo dovada asigurării auto și înmatricularea actuală a mașinii.

Hotărâri de divorț

Divorțul este un proces dureros și adesea lung, care implică o cantitate considerabilă de documente, dintre care unele sunt obligatorii din punct de vedere juridic. Deși nu trebuie să păstrați orice schimb de documente între dvs. și fostul soț sau, mai probabil, între avocații dvs., trebuie să păstrați decretul oficial de divorț semnat de judecătorul care a prezidat cazul dvs. Hotărârea de divorț precizează detaliile acordului de divorț, inclusiv întreținerea copiilor, pensia alimentară, împărțirea bunurilor și acordurile de vizitare a copiilor, așa că păstrați-l în siguranță.

Testamente

Cele mai multe testamente obligatorii din punct de vedere juridic necesită cel puțin doi martori, dar mai multe state recunosc testamentele holografice, care nu au martori și sunt în întregime scrise de mână (nu dactilografiate și apoi semnate) de către testator (persoana al cărei testament este). Testamentul tău este declarația ta finală care transmite dorințele tale de împărțire a bunurilor tale după moartea ta. Ca atare, trebuie să fie într-un loc în care să fie ferit de privirile indiscrete în timpul vieții tale. Asigurați-vă, totuși, că executorul dvs. desemnat știe unde să-l găsească atunci când este timpul să vă îndepliniți dorințele.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner