insecte minuscule din casa ta
insecte minuscule din casa ta

10 insecte minuscule din casa ta și cum să scapi de ele

Găsești insecte mici în casă, iar infestarea te „deranjează”? Iată cum să identifici invadatorii și cele mai bune modalități de a-i scoate din casă.

Gângăniile, ca toate creaturile, își au locul lor pe acest pământ. Dar nimeni nu vrea ca acel loc să fie în casa lui. Ne place sau nu, insectele și tot felul de târâtoare înfiorătoare își fac drum în casele noastre, dar nu trebuie să le invităm sau să le lăsăm să rămână. Faceți clic și aflați cum să trimiteți din casa dvs unele dintre cele mai comune insecte casnice.

Gărgărițele

Gărgărițele intră de obicei în casa ta făcând o plimbare în magazinele tale. Gărgărițele adulte se înfundă în orez și alte cereale pentru a-și depune ouăle, așa că este posibil să nu știi că ai adus acasă dăunători până când nu eclozează și se târăsc prin toată cămara ! Cel mai rapid remediu pentru o infestare? Epurare. Scăpați de orice alimente uscate nesigilate, inclusiv făină, făină de porumb, ovăz, orez, paste și articole preambalate care nu au pungi sigilate în interior. Apoi, aruncați toate cutiile cu articole sigilate, cum ar fi amestecurile de supă sau gelatina. Chiar dacă gărgărițele nu mănâncă aceste articole, ar putea intra în cutii pentru a se ascunde, doar pentru a reapărea mai târziu pentru a vă contamina mâncarea. După ce ați aruncat alimentele afectate, curățați rafturile cămarei și pulverizați un insecticid de uz casnic în jurul zonei. Odată ce lichidul a avut șansa să se usuce, puteți reaproviziona.

Gândacii de covor

Gândacii de covor nu va cauza niciun rău casei tale. Din păcate, nu același lucru se poate spune despre larvele lor. Larvele gândacului de covor pot mânca găuri în covoare, perdele , tapițerii, îmbrăcăminte și cărți. Este posibil să nu știi că ai o infestare până când nu observi daunele pe care dăunătorii le-au provocat deja. Dacă observați ceva suspect, suflecați-vă mânecile și curățați. Prăfuiți bine praf și pânzele de păianjen care adăpostesc acești dăunători. Apoi, scoateți hainele din dulap și coșurile de depozitare și spălați totul sau trimiteți-l la curățătorie chimică. În cele din urmă, tratați-vă covoarele cu un insecticid, acid boric sau diatomee pentru a ucide orice larve care rămân.

Centipede

Centipedele sunt de fapt unul dintre băieții buni. Ele nu vă distrug casa și nu vă contaminează cămară, ci se hrănesc cu insectele rele precum termitele, moliile și gândacii. Dar dacă pur și simplu nu reușiți să coexisteți cu acești vecini cu multe picioare, prindeți-i în capcană sau pulverizați un insecticid în jurul plintelor, ușilor și ferestrelor. Între timp, preveniți o viitoare infestare prin îndepărtarea periilor și a resturilor din perimetrul casei și etanșând crăpăturile și crăpăturile în care ar putea pătrunde în casa dvs. Centipede se dezvoltă în medii umede, așa că poate doriți să investiți și într-un dezumidificator .

Musculite

Este uimitor cât de repede poate scăpa de sub control o infestare cu musca de fructe. Este posibil să observați o muscă care bâzâie în jurul fructelor dvs. dimineața, apoi veniți acasă de la serviciu pentru a vedea încă o jumătate de duzină. Nu este imaginația ta; muștele alea se înmulțesc — și repede! muștelor de fructe eclozează la doar 24 de ore după depunerea ouălor, așa că veți dori să acționați rapid pentru a le elimina. Opriți aprovizionarea cu alimente păstrând fructele moi în frigider. De asemenea, ștergeți imediat plăcile de tăiat și blaturile după pregătirea alimentelor și goliți gunoiul și cutiile de reciclare zilnic. Dacă, în ciuda acestor măsuri preventive, observați câteva muște de fructe, creați o capcană simplă de bricolaj umplând până la jumătate un pahar mic cu oțet de mere. Apoi, adăugați o lingură de lichid de spălat vase și umpleți restul paharului cu apă caldă. Muștele vor zbura în pahar, dar nu vor zbura afară.

Ploșnițele

În general, ploșnițele împuțite trăiesc și se reproduc în aer liber, dar când temperaturile se răcesc, adesea se strecoară în interior pentru a hiberna. Dacă vedeți aceste insecte în formă de scut în casa dvs., nu încercați să-i învingeți sau să le striviți. Atunci când sunt deranjați, ploșnițele împuțite se ridică la înălțimea numelui lor, emitând un miros urât care atrage doar mai multe ploșnii împuțiți. Încercați să eliminați aceste bug-uri prin aspirarea lor. Singura captură este că, când ați terminat, va trebui să scoateți sacul de vid și să îl aruncați la o distanță sigură de casă.

Furnicile

Furnicile sunt invadatori mici, dar necruțători. Ei intră în casa ta în căutare de hrană, apă și adăpost, ceea ce înseamnă că bucătăria și baia sunt ținta lor principală. Deși capcanele cu momeală sunt foarte eficiente în eliminarea furnicilor, ele nu sunt complet sigure de utilizat în zonele pe care copiii mici sau animalele de companie le pot accesa. Dacă preferați să nu folosiți otrăvuri tradiționale, există o serie de remedii naturale pe care le puteți încerca. Odată ce ați reușit să alungați acești dăunători, descurajați-i să se întoarcă aspirând regulat, ștergând suprafețele în fiecare zi pentru a elimina mirosul urmei lor și scoțând gunoiul în fiecare zi.

Gandaci de bucatarie

Gandacii sunt o problema in toata tara, dar mai ales in marile orase. Dacă vezi unul – de obicei în bucătărie sau în baie – poți fi sigur că sunt multe alții nevăzuți. Odată ce s-au mutat, gândacii sunt greu de dislocat, așa că luați măsuri puternice, rapide și susținute. Puneți insecticide sau capcane sub chiuvetă, în spatele toaletei, lângă frigider sau în alte locuri în care acestea pot sta la pândă. Schimbați capcanele și aplicați din nou insecticidul în mod regulat pentru a combate gândacii noi pe măsură ce eclozează. În plus, luați măsuri preventive pentru a vă face casa mai puțin atractivă. Eliminați sursele lor de hrană curățând imediat după masă, păstrând alimentele în pachete sigilate și scoțând gunoiul zilnic. Pentru a fi deosebit de minuțios, este posibil să doriți, de asemenea, să eliminați orice croșetă rămasă din bolurile pentru animale de companie atunci când câinii și pisicile au terminat de mâncat.

Muștele de scurgere

Muștele de scurgere trăiesc acolo unde te-ai aștepta cel mai puțin să găsești o creatură înaripată – în adâncurile canalelor tale lipicioase și murdare. Motivul pentru care veți găsi muște de scurgere în interiorul chiuvetei sau canalelor de scurgere a dușului este că se hrănesc și depun ouă în gunoiul care se descompune, care aliniază scurgerile lente sau înfundate . Dacă observați muște de scurgere bâzâind în jurul chiuvetei dvs., iată cum să remediați situația. Mai întâi, determinați din ce canalizare zboară. Sunt șanse să fie un sabot în canalul respectiv. Va trebui să-l ștergeți înainte de a putea pierde bug-urile. Utilizați un șarpe de țeavă sau o perie de țeavă pentru a curăța nămolul acumulat, apoi deschideți capcana P de sub chiuvetă pentru a îndepărta orice rămășițe de sabot. (Dacă trebuie să utilizați un dispozitiv de îndepărtare a coloanei, încercați-l acesta .) Închideți din nou sistemul și terminați prin turnarea unui curățare enzimatic în canalul de scurgere pentru a îndepărta restul reziduurilor și orice ouă de muște de scurgere persistente.

Peștele de argint

Peștele de argint strălucitor și alunecat este o insectă pe care nu vrei să-l vezi niciodată în interior. Acest dăunător se va ospăta cu țesături, hârtie, lipici și cutii de carton. Peștii sunt supraviețuitori – chiar înaintează dinozaurii – așa că este o provocare să-i scoți din casă odată ce sunt acolo. Puteți, totuși, să scăpați de ele cu capcane, insecticide sau o substanță naturală precum acidul boric sau pământul de diatomee. Pentru a vă asigura că peștii de argint rămân afară, faceți câteva mici modificări pentru a vă face casa mai puțin ospitalieră pentru ei. Îndepărtați ziarele îngrămădite, corespondența nedorită și cutiile vechi de carton. Păstrați îmbrăcămintea și consumabilele în afara sezonului în coșuri de plastic și scoateți-vă produsele uscate din cutiile lor și depozitați-le în recipiente cu capace etanș .

Acarienii

Oricât de neplăcute ar fi, fiecare casă are acarieni . Deoarece se hrănesc cu celulele moarte ale pielii, acarienii se pot dezvolta pe orice suprafață de pluș care poate conține particule gustoase, fie că sunt covor, tapițerie, lenjerie de pat sau jucării pentru copii. Deși nu puteți elimina complet acarienii, le puteți menține populația jos prin practicarea curățeniei de rutină. Spălați lenjeria de pat în apă fierbinte cel puțin o dată pe săptămână și aspirați covoarele și mobila în mod regulat. Pentru a elimina acarienii de pe jucăriile de pluș sau din articolele delicate pe care preferați să nu le spălați, uitați-vă la congelator. Sigilați articolele într-o pungă cu fermoar și puneți punga în congelator timp de cel puțin 48 de ore – acarienii nu vor supraviețui înghețului adânc.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum, evaluează pagina !

adbanner